GOR 2011

Wanneer? zaterdag 28 mei 2011
Waar? de Zwaan in Heeswijk
Bands: The Little Head Foundation, Black Wire, Dear Ernest & Within This Plague

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit jaar geen last van sneeuwstormen en bevroren wegen. Ook de CL-finale zorgde maar voor 3 man minder publiek. 4 Bands waren er dit jaar. Nadat de boel was ingeregeld was het geluid echt super (petje af). Zo eenvoudig was dit niet omdat iedere gitarist zo graag op zijn eigen amp wou spelen en de drummers nogal varieerden in stokdikte…

The Little Head Foundation begon rond 21.30 uur met hun vertolking van John Hiatt. De band speelt pas 2 maanden samen maar zorgden wel voor een heerlijk begin van de avond. Bekende en minder bekende nummers werden gespeeld. Have a little faith in me maar ook Lipstick Sunset en Little thing called love werden overtuigend neergezet. Deze band bestaat uit een vijftal collega’s van de gemeente Oss. Leeftijd tussen de 50-60 jaar.

Na TLHF was het de beurt aan Black Wire (15 jarigen). Een voormalige schoolband van het Udens College die op eigen voet verder zijn gegaan. Na wat aanvangszenuwen werd de schroom al gauw aan de kant gezet en werd wel duidelijk dat muziek voor deze jongens geen kortstondige bevlieging is. Seven Nation Army werd het intro van eigenzinnige bewerkingen van diverse covers afgewisseld met zelf geschreven nummers. Kryptonite en Smoke on the water, inclusief de hammond van John Lord, zorgden ervoor dat de stamgasten van de Zwaan toch maar eens even in de zaal kwamen kijken. Lekkere rock van jonge beloftes!

Dear Ernest (45-55 jaar) bestaat nu een jaar of 5. Als organiserende band van dit festival werd een greep gedaan uit eigen repertoire met een enkele cover. Rock vermengd met verschillende stijlen als reggea, pop en psycho. Jumping Jack Flash kwam langs net zoals One en The One I love. Dat er een snaar knapt op een moment dat het niet uitkomt mocht de pret niet drukken. Er waren gitaren zat aanwezig (thanks Gijs).

Within This Plague (20-ers) tenslotte sloot het festival af. En hoe! Met hun ultra strakke DeathCore werd Heeswijk ff wakker geschud. Knallende drumslagen, supersnelle gitaarriffs en een gruntpartij waar je u tegen zegt maakten dat deze act niet snel vergeten zal worden. Deze gasten kunnen hun muzikale toekomst met vertrouwen tegemoet zien, dat is zeker.

Het publiek variërend tussen de 15 en 65 jaar had een had een lekker avondje rock achter de rug. Jong en oud gaan prima samen op het GOR festival. Wordt ongetwijfeld volgend jaar vervolgd!

Een Reactie op “GOR 2011

  1. Hubert de Leeuw

    Ben helaas niet geweest maar zie nu wat ik gemist heb.